duminică, 18 martie 2018

Serialul de weekend - ”C. B. Strike”


După ce am devorat cele trei volume apărute din seria Cormoran Strike de Robert Galbraith (pseudonimul literar al lui J. K. Rowling), m-am apucat de serialul cu același nume care este o adaptare destul de reușită a aventurilor detectivului fără un picior numit Strike. Am fost plăcut surprinsă de calitatea producției și de cât de bine interpretează personajele actorii din rolurile principale.

Serialul spune povestea unui veteran de război, titularul Cormoran Strike, care a decis să devină detectiv privat și rezolvă cazuri complexe care nu pot fi elucidate de poliție, ajutat de asistenta lui, Robin Ellacott. Primele trei episoade urmăresc evenimentele din volumul Chemarea cucului, în care cei doi rezolvă cazul morții unei top modele populare. Următoarele două episoade adaptează Viermele de mătase, dispariția unui scriitor de nișă, iar ultimele episoade prezintă povestea din Carieră malefică, în care un criminal în serie ucide femei într-un mod aparent aleatoriu. Strike și Robin sunt minunați în interpretarea lui Tom Burke și Holliday Grainger, Matt - logodnicul lui Robin - e la fel de enervant ca-n cărți și Shanker - prietenul din copilărie al lui Strike - este amuzant și periculos, exact cum mă așteptam.

Cărțile din serie sunt mult mai lente, prezentând pas cu pas investigațiile făcute de Strike. Episoadele au acțiune alertă și captivantă, combinația perfectă între curiozitate și speculație. Durează aproximativ o oră fiecare și, cumva, reușesc să se termine într-un punct culminant, cu cliffhanger. Deși inițial m-a deranjat un pic că Strike nu este mai solid și mai neatrăgător (așa cum era prezentat în romane), Burke și-a intrat bine în rol și își spune replicile cu aceeași atitudine pe care o avea Strike în mintea mea. Grainger e Robin, nu există nicio îndoială, căci are o interpretare excelentă. Din câte am înțeles, până nu apare următorul volum, Lethal White, nu vom avea parte de alte episoade. Nu vor s-o ia înaintea cărților, cum au făcut HBO cu adaptarea la Game of Thrones (Martin, la tine mă uit! Unde-i volumul următor din serie?).

Poate într-o zi aveți chef de câteva investigații detectivistice, doi protagoniști cu chimie și cazuri interesante, iar atunci puteți încerca C. B. Strike, un serial marca BBC, excelent produs și cu actori aleși pe mustață. Cred că o să vă încânte și poate vă convinge să încercați și cărțile după care a fost adaptat. Doar știți cum se spune, cartea e mereu mai bună ca filmul, iar aici nu se face excepție de la această zicală.

Date tehnice:
Titlu original: C. B. Strike
Ţara de origine: Marea Britanie
Difuzare: 2017 - prezent pe BBC
Nr. de sezoane: 2
Nr. de episoade: 7
Durată episod: 60 de minute

Trailer:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...