miercuri, 7 februarie 2018

Top 5 cupluri din cărți

Luna februarie e luna în care celebrăm Ziua Îndrăgostiților (14 februarie) și Dragobetele românesc (24 februarie). Deci nu miră pe nimeni că această lună din an se mai numește și Luna Iubirii. La o adică, n-avem nevoie de motive sau de sărbători ca să iubim și să ne amintim de partenerii noștri, e adevărat că acestea sunt niște sărbători comerciale, însă nu mă pot abține să nu mă gândesc la povești faimoase de dragoste, la bărbați și femei care s-au îndrăgostit și s-au decis să pornească în viață împreună. Așadar, topul de azi va fi despre 5 cupluri care mi-au plăcut mult de tot din literatură și care demonstrează că, uneori, dragostea e tot ce ai nevoie pentru a fi fericit.

5. Elizabeth Bennet și Fitzwilliam Darcy 
Sursă: https://www.deviantart.com/art/First-Impressions-Colored-203387061
Printre cele mai cunoscute cupluri din literatură, Lizzy și Darcy din romanul Mândrie și prejudecată de Jane Austen au impresionat generații de-a rândul cu povestea lor de dragoste. Deși am mai citit și alte cărți de-ale lui Austen, recunosc și eu că relația lui Elizabeth cu domnul Darcy  mi s-a părut încântătoare. Chiar dacă s-au urât la început, aceștia au început să se împrietenească și, fiind amândoi firi cinice, au ajuns eventual să se vadă prin ochii celuilalt. Am adorat cum Lizzy l-a refuzat pe Darcy inițial, fără să se gândească de două ori, dar până la urmă afecțiunea care era între ei s-a transformat într-o relație strânsă de iubire. 

4. Katniss Everdeen și Peeta Mellark


Sursă: https://www.deviantart.com/art/Even-the-birds-stop-to-listen-342447001
În trilogia distopică Jocurile Foamei, scrisă de Suzanne Collins, fata cu arcul și băiatul cu pâinea ajung să se îndrăgostească unul de celălalt. Pragmatică, tânăra Katniss își dă seama că pentru a supraviețui în arena din Jocurile Foamei trebuie să facă o alianță, respectiv un joc de rol pentru public alături colegul ei din Districtul 12, Peeta. Cei doi împărtășesc un trecut comun, legat de amintiri ale sărăciei și greutăților vieții. De-a lungul cărților, relația dintre ei devine complicată și, pe alocuri, prea realistă. În ciuda tuturor traumelor și pierderilor prin care au trecut împreună, legătura dintre ei le permite să-și îndeplinească misiunea de a-l distruge pe Președinte și de a răsturna societatea, dar nu fără să plătească fiecare prețul războiului.

3. Sayuri și Ken Iwamura


Sursă: https://ro.pinterest.com/pin/313633561527638514/
Relația dintre protagonista cărții Memoriile unei gheișe și bărbatul care i-a dat batista lui atunci când era mică este aparte, încărcată de cultura asiatică și diversele obiceiuri japoneze privitoare la viața gheișelor. Poate că nu este o relație clasică de iubire, pentru că, după cum spune chiar Sayuri, Ken nu va fi niciodată cu adevărat al ei, acesta fiind însurat. Dar conexiunea dintre sufletele lor transcede timpul și al Doilea Război Mondial, căci, dacă e să fim poetici, destinul i-a adus împreună nu o dată, ci de multiple ori, tocmai când aveau cea mai mare nevoie unul de celălalt.

2. Nymphadora Tonks și Remus Lupin 


Sursă: https://www.deviantart.com/art/Remus-and-Tonks-71285740
Rowling a scris multe cupluri faine în Harry Potter, Hermione și Ron fiind cel mai renumit. Dar dintre toate cel mai drag sufletului meu rămâne cuplul de vrăjitori Tonks și Lupin. Personalități diferite, dar complementare, cei doi se aliază cu Harry în bătălia contra Lordului Voldemort și îl sprijină atunci când are mare nevoie. Tonks este rebelă și îi place să-și trăiască viața la maximum, în timp ce Lupin este timid, intelectual și protector. Mi-a plăcut că au reușit să facă o echipă atât de bună împreună, imbatabilă și puternică.

1. Jane Eyre și Edward Rochester 


Sursă: https://glockart.livejournal.com/34119.html
Am pus cuplul din romanul lui Charlotte Brontë pe primul loc fiindcă e cel care m-a impresionat când eram mică. Domnul Rochester este un personaj tăcut, inteligent și care își iubește mult fata pe care o are în custodie, micuța franțuzoaică Adèle. Deși guvernanta Jane nu știe multe despre trecutul lui Rochester, aceasta își permite să-i intre în suflet și se îndrăgostește de el de-a lungul timpului petrecut la conacul Thornfield Hall. Tot ce pot spune despre relația celor doi fără să dau spoilere e că este extrem de dulce și îmi încălzește inima. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...