vineri, 2 februarie 2018

Favoritele lunii ianuarie

Întotdeauna mi s-a părut că ianuarie trece încet, e început de an și totul parcă se mișcă în reluare. Magia sărbătorilor de iarnă s-a dus și rutina realității de zi cu zi ne afectează iar viețile. Luna asta nu m-am uitat la niciun serial nou, așa că am trecut o animație în loc. Cu speranța că februarie nu va fi atât de melancolic, iată favoritele mele din ianuarie.


Seria Cormoran Strike devine din ce în ce mai bună, cu fiecare volum în parte. Galbraith (J. K. Rowling) s-a întrecut pe sine în Carieră malefică, ultima carte apărută. Relația dintre detectivul privat Strike și asistenta lui Robin devine mai strânsă, cei doi împrietenindu-se cu adevărat. Romanul are un debut brusc, cu livrarea unui picior tăiat de femeie la agenția lui Strike. Răsturnări de situație, anchete complicate și piste întortocheate formează mare parte din acțiune, iar faptul că aflăm mai multe despre trecutul lui Robin și motivele pentru care și-a dorit atât de mult o carieră în combaterea infracționalității ne face să empatizăm cu ea. Am adorat că la fiecare început de capitol avem versuri din melodiile celor de la Blue Öyster Cult care se potrivesc de minune cu evenimentele povestite în paginile respective. Mereu ascultam cântecele după ce terminam de citit capitolele și mi-au plăcut mult de tot. Abia aștept continuarea, care se zvonește c-ar apărea anul acesta în străinătate. Rămâne de văzut. Între timp, sper că mă voi apuca de adaptarea pe micul ecran a primelor două cărți, Strike, un serial marca BBC cu Tom Burke și Holliday Grainger în rolurile principale.


Sezonul filmelor de Oscar a început! Mi-am plănuit să le văd pe toate până în martie, când avem ceremonia de decernare a premiilor Academiei, iar până acum The Shape of Water este preferatul meu. Povestea se desfășoară în perioada Războiului Rece, într-un laborator guvernamental ascuns, de înaltă securitate. Elisa, o femeie care e mută, lucrează acolo drept femeie de serviciu și într-o zi descoperă într-un rezervor de apă un bărbat amfibie, victimă a multor experimente și violențe fizice. Evident că între cei doi se înfiripă o relație de iubire, dar filmul nu e doar atât. Regizorul Guillermo del Toro a creat o operă cinematografică, superbă atât din punct de vedere vizual, cât și emoțional. De asemenea, prietenii Elisei sunt personaje puternice și ajungi să-i îndrăgești pe toți la final. Sally Hawkins o interpretează pe eroină și merită cu desăvârșire un premiu Oscar pentru cea mai bună actriță, căci tot filmul nu spune un singur cuvânt, rolul potrivindu-i-se ca o mănușă. Recomand să-l vedeți, chiar merită.V-am vorbit luna asta de cât de mult îmi place anime-ul One Piece aici. Din fericire, există și filme animate de sine stătătoare, care urmăresc aventurile echipajului nostru de pirați trăsniți. În One Piece: Bloom in the Winter, Miracle Sakura aflăm cum Luffy și restul l-au întâlnit pe doctorul echipajului, Chopper, un ren vorbitor drăgălaș, talentat într-ale medicinei. Chiar dacă n-ați urmărit serialul puteți să vă uitați la această animație superbă, care vorbește fără perdea de suferință, pierderea cuiva drag și importanța prieteniei.Am auzit de băieții din Franz Ferdinand în liceu, când au devenit populari în urma hit-ului Take Me Out. Mi-a plăcut de ei de atunci, dar n-am fost mereu la curent cu albumele lor.  După o pauză de cinci ani, revin cu un nou album. Lazy Boy este unul dintre piesele de acolo, pe care am ascultat-o pe pagina lor de Facebook și bine am făcut c-am dat play. Nu este o minunăție din punctul de vedere al versurilor, dar vocea solistului și instrumentația  rock și electronică a cântecului m-au prins și nici c-am mai putut să mi le scot din cap.  Always Ascending urmează să fie lansat pe 9 februarie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...