joi, 4 ianuarie 2018

Top 5 țeluri livrești pentru 2018

Sursă: https://qetza.deviantart.com/art/Reading-Rocket-Ship-213600604
Și uite așa am ajuns în 2018, un alt an în care ne străduim să-l facem cât mai frumos și memorabil cu putință. Fiind început de an, acum ne creăm țelurile pe care dorim să le atingem în următoarele 12 luni, fie ele personale sau, fiindcă acesta este un blog despre cărți, legate de viața noastră de cititori. Chiar sper ca în 2018 să reușesc să-mi micșorez teancul de cărți necitite pe care îl am în bibliotecă și să-mi diversific un pic genurile literare. Fără alte completări, acestea sunt cele 5 țeluri livrești pe care mi le-am propus să le ating anul acesta.

5. Să citesc 30 de cărți

Anul trecut mi-am propus să citesc 50 de cărți și am reușit, chiar dacă un pic la limită. În 2018, în schimb, nu mai doresc să mă forțez să ating un număr așa mare impus de mine la început de an, căci resimt presiunea și uneori parcă nu-mi mai vine să citesc. 30 de cărți este un număr realist pentru mine, ar veni aproximativ 2-3 cărți pe lună. Vreau să am parte de un proces de lectură un pic mai relaxat, căci la o adică nu contează numărul de cărți pe care le citești, ci dacă îți place ceea ce citești.  

4. Să citesc măcar o carte clasică o dată la două luni

Am destule cărți clasice pe care nu le-am citit, multe care aparțin seriei Biblioteca Adevărul care tot apărea pe la chioșcurile de ziare. Dacă aș citi măcar 6 cărți din acestea aș fi mulțumită. Știu că-mi vor plăcea, dar parcă mai degrabă am tragere de inimă să mă apuc de vreo apariție nouă, decât de un clasic care știu că mă așteaptă cuminte pe raft.

3. Să recitesc seria Un Cântec de Gheață și Foc

Știm deja că vom avea parte de ultimul sezon din Urzeala Tronurilor în 2019. Îmi doresc foarte mult să recitesc saga lui Martin anul acesta, poate voi avea noroc și se va lansa și următorul volum până termin eu cărțile care au apărut deja. Recunosc că am uitat multe detalii din serie, am citit-o în liceu și anii care au trecut de atunci și-au spus cuvântul.

2. Să citesc mai multe cărți din genul SF

Pot spune că asta este prioritatea mea pe 2018, să mă bucur de mai multe cărți SF: să continui seria Dune, să citesc mai mult Kurt Vonnegut și Douglas Adams și să mă mai apuc de câteva serii SF recmandate în toate topurile (Fundația, 2001: Odiseea Spațială, Războiul Bătrânilor). 

1. Să citesc cărți pe care deja le dețin în format fizic

Anul trecut mi-am mai potolit pofta de a cumpăra cărți în exces, chiar dacă uneori mai calc strâmb. Am reușit să nu mai adun cu zecile cărți noi pe care nu apuc să le citesc, citind din biblioteca personală cărți pe care le aveam deja, dar tot mai am aproximativ 60 pe care nu le-am citit. Un număr mare pe care sper să-l mai reduc în 2018.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...