joi, 11 ianuarie 2018

Top 5 cărți pe care le am în bibliotecă și n-am apucat încă să le citesc

Cu toții avem cărți în bibliotecă pe care zicem mereu că o să le citim imediat și trec luni, poate chiar ani până apucăm să facem asta. Și aici vorbesc și de biblioteca noastră virtuală, nu doar de cea cu cărți tipărite. Am un număr decent de cărți în format fizic sau ebook pe care doresc să le citesc, dar mereu mă apuc de alte apariții noi sau, vorba aia, de ce anume mi se cășună mie. Așa că m-am decis să fac un top 5 al cărților pe care chiar îmi pare rău că n-am apucat să le citesc anul trecut.

5. Mireasa prințului de William GoldmanAm văzut filmul și i-am apreciat umorul și personajele. Am aflat că e adaptat după o carte, am făcut rost de ea și... atât. Mireasa Prințului este genul de carte care știu că mi-ar plăcea la nebunie s-o citesc, dar trebuie odată să mă apuc de ea. Avem o poveste cu prinți, prințese, răufăcători, castele și mult umor. Nu exagerez, cred că o am de trei ani și mă oftic așa de mult că n-am citit-o. Voi remedia asta în curând, e musai. 

4. Pe când eram doar niste puști de Patti Smith


Îmi plac mult autobiografiile și în 2017 mi-am dorit tot anul să citesc Pe când eram doar niște puști, scrisă de cântăreața de muzică punk Patti Smith. Sunt fascinată de New York-ul anilor '60 - '70 și de scena de muzică rock și, din câte am înțeles, cartea urmărește relația lui Smith cu fotograful Robert Mapplethorpe fix în acea perioadă. Am primit-o cadou de Crăciun și sper din tot sufletul că în 2018 voi reuși s-o citesc odată, mi s-au lungit urechile după ea.

3. Cavalerul celor șapte regate George R. R. Martin


În așteptarea următorului volum din seria Cântec de Gheață și Foc a lui Martin, Winds of Winter, ne mai delectăm cu ce mai lansează autorul. Cavalerul celor șapte regate este un fel de carte de povești ce urmărește aventurile a două personaje, dintre care unul este chiar viitorul rege, Aegon Targaryen, în perioada de dinainte de evenimentele din primul volum din serie, Urzeala Tronurilor. Că tot n-am citit-o anul trecut, mă apuc de carte și după o să recitesc toată saga lui Martin, poate așa invoc vreun spiriduș care-mi aduce volumul cu numărul 6, editat și publicat.

2. Furia Dimineții de Pierce Brown

Ultimul volum al trilogiei lui Brown, Furia Dimineții, a apărut în noiembrie la Gaudeamus și n-am reușit să-l citesc până la finalul lui 2017. Dar voi rectifica asta anul acesta, pentru că mor de curiozitate să aflu ce o să pățească personajele mele preferate, ce intrigi și crime mai au de înfruntat și, întrebarea cea mai importantă, mai poate fi salvată societatea Auriilor ori ba? Nu dau mai multe detalii despre carte pentru că, în primul rând, nu am citit rezumatul de pe coperta din spate și, în al doilea rând, aș spune spoilere despre primele două cărți ale trilogei Furia Roșie

1. Carieră malefică de Robert Galbraith


Mi-e rușine că am întrat în 2018 cu o lectură neterminată din anul precedent: Carieră malefică a lui Robert Galbraith (aka J. K. Rowling). Nu a fost cartea potrivită pentru sărbători, atmosfera tensionată și mințile criminale nu fac echipă bună cu bradul, cozonacul și colindele de Crăciun. Așa că am luat o mică pauză, am pus semnul de carte la pagina 200 unde rămăsesem și m-am bucurat de Crăciun și Anul Nou în liniște. Acum mai trebuie doar să mă reapuc de ea, până nu uit acțiunea cărții, căci este, din câte observ, cea mai intensă din seria asta polițistă care îi urmărește pe detectivul Cormoran Strike și pe asistenta lui, Robin. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...