duminică, 21 ianuarie 2018

Serialul de weekend - ”One Piece”


E vremea pentru încă o recomandare a unui anime care-mi place mult de tot. One Piece este printre cele mai longevive seriale de animație japoneze, difuzat încă din 1999 și până în prezent, care adaptează cea mai bine vândută manga din istorie cu același nume, scrisă de Eiichiro Oda. Și, ca idee, manga a intrat în Guiness World Record pentru cele mai multe copii vândute (peste 430 de milioane) și publicate pentru aceeași bandă desenată de la un singur autor. Cu alte cuvinte, One Piece este printre cele mai bine cotate benzi desenate din lume, nu doar din Japonia și își merită laudele cu prisosință.

Am auzit de One Piece din vremurile când mă uitam la Naruto pe Jetix în clasele primare. Știam că e cu pirați, știam că o să-mi placă, dar m-am apucat de anime abia acum vreo trei ani. N-am stat să văd sute de episoade ratate, am început povestea de unde era la momentul respectiv, m-am uitat la câteva filme animate care prezentau pe scurt evenimentele anterioare, am citit pe Internet despre serial, l-am rugat pe prietenul meu, mare fan al serialului și al benzii desenate, să-mi explice lucruri pe care nu le înțelegeam și asta a fost tot. Cu alte cuvinte, nu e nevoie să urmăriți peste 800 de episoade pentru ca să vă prindă anime-ul. Oricum la începutul fiecărui episod avem un mic rezumat despre lume, despre eroii noștri și despre pățaniile lor.

Să încerci să preziți un anime de sute de episoade este imposibil. Dar, ca să dau măcar un minim de informație, One Piece urmărește aventurile lui Monkey D. Luffy, un băiat care are corpul făcut din cauciuc după ce a mâncat neintenționat un Devil Fruit (un tip de fruct care atunci când este ingerat oferă o anumită putere supranaturală consumatorului). Cu echipa lui de pirați, denumiți Pirații Pălăriei de Paie pentru că Luffy poartă mereu o pălărie de paie pe cap, explorează mările și oceanele lumii pentru a găsi cea mai populară comoară, denumită „One Piece” și, astfel, va putea deveni următorul Rege Pirat.  

Să fie clar: comoara piraților e doar un pretext pentru povestea noastră. Personajele sunt în centrul ei și asta m-a atras de la început la lumea creată de Oda. Fiecare membru al echipajului lui Luffy are o personalitate bine definită, trecutul le este explicat prin diverse flashback-uri emoționante și fiecare dintre ei au câte un vis pe care doresc să-l ducă la îndeplinire. Însă e adevărat că Luffy, personajul principal, un zăpăcit glumeț, loial prietenilor lui și pasionat de mâncare, se simte cel mai mult ca un om adevărat și complex, cu calități, defecte, ambiții și temeri. Nu se poate să nu-i admiri inocența, determinarea de a fi un căpitan bun pentru echipajul lui și felul în care încercările pe care le are de trecut în viață îl fac să se maturizeze și să evolueze într-un adevărat lider.

Nu știu ce aș mai putea spune ca să vă conving să urmăriți acest anime. Numărul mare de personaje și complexitatea universului în care se petrece acțiunea poate să-i facă pe unii dintre voi să se dea înapoi, dar One Piece are o poveste deosebită, departe de a fi încheiată.  Aventuri intense, animale fantastice, momente triste și emoționante, bătălii spectaculoase și multe râsete caracterizează povestea închipuită de Oda. Merită să faceți cunoștință cât mai repede cu ceea ce, cred eu, va deveni echipajul voastru de pirați preferat.

Date tehnice:
Titlu original: ワンピース (One Piece)
Ţara de origine: Japonia
Difuzare: 1999 – prezent pe FNS (Fuji TV)
Nr. de episoade: 821
Durată episod: 24 de minute

Trailer (mai exact opening-ul meu preferat):

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...