joi, 21 decembrie 2017

Top 5 personaje cu care aș petrece sărbătorile

Sărbătorile de iarnă bat la ușă, iar eu am devenit un pic nostalgică gândindu-mă că o să se mai ducă încă un an. Dacă ar fi posibil, ce poate fi mai frumos decât o adunare restrână de Crăciun sau Revelion alături de personajele mele preferate din cărți care sigur ar face totul mai distractiv și ar fi o companie plăcută? Mi-a fost destul de greu să mă rezum doar la cinci, dar iată personajele cu care aș alege să petrec sărbătorile de iarnă.

5. Tyrion Lannister
Sursă: https://koloromuj.deviantart.com/art/Tyrion-485858988
Nu l-am ales pe Tyrion pentru că are acces la un castel, ci pentru că este unul dintre cei mai amuzanți și inteligenți pitici din literatură. De când am citit primul volum din seria Cântec de Gheață și Foc m-am atașat de Tyrion Lannister, de sarcasmul lui, plăcerea lui pentru vinuri bune și femei frumoase, dar și pentru că sunt convinsă că mereu are câte o carte la el cu care să impresioneze audiența. Nu-mi închipui c-aș împodobi bradul de Crăciun cu el în sala mare din Casterly Rock, dar mă văd stând la masă cu el și ascultându-l vorbind vrute și nevrute despre viața și istoria din Westeros. 

4. Eliza Mirk
Sursă: http://www.epicreads.com/blog/eliza-and-her-monsters-art/
Protagonista cărții Eliza and Her Monsters e genul de persoană care ar sta retrasă într-un colț în Ajunul Crăciunului, desenând de zor în caietul ei cu schițe. E timidă și nu-i plac oamenii gălăgioși. Nu mă deranjează să petrec sărbătorile de iarnă acasă, unde e liniște și pot să mă bucur de artă și discuții despre ce înseamnă să fii un creator într-o eră a tehnologiei cum este cea în care trăim noi.  Și să nu uităm: e musai să mâncăm mulți biscuiți și să ne uităm la multe filme de Crăciun.

3. Mark Watney
Sursă: http://eklixio.tumblr.com/post/130855258596/i-was-thinking-about-how-after-watney-came-back-to
Deși îmi place planeta asta albastră pe care locuim, aș petrece sărbătorile de iarnă pe Marte - chiar dacă n-aș avea zăpadă și pom de Crăciun - alături de astronautul meu preferat, Mark. Deși în Marțianul reușește să plece de acolo și să se reîntoarcă pe Pământ, cred că s-ar mai duce pe Marte să mai cultive niște cartofi și să asculte colinde la laptop-ul vechi al colegei lui. Îmi și imaginez glumele pe care le-ar face la lipsa de oxigen de pe suprafața planetei și cum ăsta este motivul pentru care Moș Crăciun n-are cum să vină să-i dea în dar cadourile mult dorite.

2. Elizabeth Bennet
Sursă: http://fuckyeahjaneausten.tumblr.com/post/135002293324/susannedraws-inktober-day-9-elizabeth-bennet
În Mândrie și prejudecată, Elizabeth merge la diverse baluri și petreceri în căutarea unui soț, deci este o companie plăcută, care știe cum să întrețină o conversație interesantă, cum să danseze și ce vorbe despre diferențele dintre femei și bărbați să spună fără să ofenseze pe nimeni. Isteață și încăpățânată, domnișoara Bennet ar insista ca ea să se urce să pună steluța aurie în vârful bradului de Crăciun, fără să fie ajutată de nimeni. Doar e o femeie puternică și independentă, care are acces la multe cărți ce o învață cum să fe o maestră în împodobitul bradului.

1. Familia Weasley
Sursă: https://drakonarinka.deviantart.com/art/Weasley-494615609
Nu pot să mă limitez la doar unul dintre membrii familiei Weasley din seria de cărți Harry Potter. Sunt atât de primitori, amuzanți și plini de voie bună, încât ar fi niște sărbători de iarnă absolut minunate, la gura șemineului din Vizuină, casa lor. După ce deschidem cadourile de sub brad putem să mergem să ne jucăm Vâjthaț pe dealurile de lângă casă și construim oameni de zăpadă pe care Fred și George, gemenii năzdrăvani, i-ar fermeca să arunce cu bulgări de zăpadă spre trecători. Toate acestea s-ar petrece în timp ce doamna Weasley ne-ar găti 5 feluri de desert pe care să le mâncăm atunci când venim istoviți de la zăpadă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...