marți, 3 octombrie 2017

Favoritele lunii septembrie

Voi încerca să fac lunar un articol cu favoritele lunii precedente în materie de cărți, filme și muzică. Septembrie a fost nostalgic pentru mine, căci a început școala și mi-am amintit cu drag cumpărăturile de rechizite și haine pe care le făceam când eram mai mică, emoțiile reînceperii unui nou an școlar și dorul de vacanța de vară care se instalează după doar o săptămână de cursuri. Toamna a venit brusc, cu vreme înnorată, vânt puternic și temperaturi destul de scăzute pentru perioada asta. E oficial vremea puloverelor, a ceaiului cald și a culesului de castane și frunze uscate.


Cartea mea favorită pe care am citit-o în septembrie a fost Furia Aurie de Pierce Brown, volumul al doilea al trilogiei Furia Roșie. Îmi place tare mult să citesc cărțile astea SF Young Adult, sunt bine scrise și alerte, scenele de acțiune sunt foarte captivante, iar societatea creată pe model roman de Brown este o încântare pentru filologul din mine. Nu pot să vorbesc prea multe de această carte fără să dau spoilere pentru cei care n-au citit primul volum al trilogiei, dar probabil voi face o recenzie pentru toate cărțile după ce o voi citi și pe ultima. Mi-a plăcut foarte mult filmul de acțiune-comedie cu spioni Kingsman, apărut în 2014, cu gadget-urile parcă scoase dintr-un film de James Bond, dialogul savuros între personaje bine portretizate și scenele de acțiune editate într-un mod inedit. Continuarea, Kingsman: The Golden Circle, are aceeași rețetă ca primul, doar că totul e mult mai alert, gadget-urile sunt și mai nebune și acțiunea abundă la tot pasul. 
Nu înțeleg de ce criticii au desființat acest sequel, mi s-a părut că reușește să stea pe picioarele lui în franciză și actorii joacă excelent. Am știut la ce să mă aștept când m-am dus în sala de cinema și exact asta am primit. Recomand să-l vedeți pentru o porție zdravănă de râs și un cameo al lui Sir Elton John care a făcut tot filmul, din punctul meu de vedere. În ceea ce privește serialele, revăd cu prietenul meu M.A.S.H. și am reușit să terminăm sezonul 3 la finalul lui septembrie. Unul dintre serialele mele favorite, chiar dacă a fost difuzat în anii '70, poveștile personajelor din spitalul mobil militar în timpul războiului din Coreea sunt extraordinare și nu se poate să nu te atașezi de ilarul Hawkeye, timidul Radar sau excentricul Klinger. Încercăm să savurăm cele 11 sezoane din M.A.S.H. și nu facem maraton, cred că e mai bine așa.Melodia mea preferată în septembrie a fost The Sky Is A Neighborhood a celor de la Foo Fighters, de pe noul album Concrete and Gold. Nu am fost niciodată o fană înfocată a lor, dar i-am admirat și mi-au plăcut mai mult melodiile individuale lansate ca single decât albumele propriu-zise. Ca de obicei, Dave Grohl și trupa nu dezamăgesc cu chitare puternice, tobe nebune, versuri simple, dar profunde și mi-e practic imposibil să nu fredonez refrenul când îl aud. Jos pălăria, Foo Fighters!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...