duminică, 27 august 2017

Serialul de weekend - ”Stranger Things”Cu toții manifestăm nostalgie față de anumite perioade, iar dacă vă este dor de anii '80 și de cultura populară de atunci, de cărțile lui Stephen King, fenomenul creat de filmul E. T. The Extra Terrestrial și de atmosfera misterioasă din Twin Peaks atunci ați găsit serialul vostru: Stranger Things este toate acestea și chiar mai mult. Sunt un copil al anilor '90, dar asta nu înseamnă că n-am putut să empatizez cu personajele și fenomenele prezentate în serialul celor de la Netflix.

Premisa este simplă: acțiunea se petrece în anii 1980, în Hawkins, un mic orășel din Indiana, care se confruntă cu dispariția lui Will Byers, un băiat de 12 ani, în timp ce diverse lucruri supranaturale au loc în Hawkins-ul aflat sub supravegherea atentă a oamenilor de știință din laboratorul din apropiere. În paralel cu investigația realizată de polițiști, prietenii băiatului dispărut îl caută și ei, ajutați de o fată cu puteri psihokinetice, pe nume Eleven. Acțiunea debutează în forță și nu pot să vorbesc mai mult despre ea, căci altfel v-aș da spoilere și v-aș strica bucuria de a descopri singuri ce se petrece cu personajele noastre. Nu sunt adepta producțiilor horror pentru că nu suport sângele folosit în exces, sperieturile ori diverse monstruozități care sfidează până și imaginația mea; dar Stranger Things nu este un serial horror, ci mai mult se inspiră din atmosfera specifică genului, având o aer apăsător de mister, accentuat și de muzica folosită excepțional de-a lungul episoadelor.

Serialul a fost lăudat de critici și nominalizat la multe premii Emmy pentru cea de-a 69-a ediție din septembrie 2017. Având în vedere că personajele principale sunt o gașcă de puști de 12-13 ani, actorii-copii au făcut o treabă remarcabilă, interpretând rolurile cu profesionalism și oferind identitate fiecărui personaj în parte. Întregul sezon de 8 episoade a fost difuzat online dintr-o bucată de programul de streaming Netflix. Îmi place să cred că Stranger Things este mai mult ca o miniserie care se concentrează în primul rând pe prietenia dintre băieții care se joacă Dungeons & Dragons în pivniță, ascultă muzică la walkman și sunt pasionați de Star-Wars și deodată rămân fără un membru al grupului lor. Într-adevăr, partea de supranatural este pregnantă în această producție, dar personajele și motivațiile lor sunt sarea și piperul din Stranger Things.

Vi-l recomand cu drag. Urmăriți un episod și veți vedea că dacă vă prinde nu o să vă puteți opri până nu-l terminați. În octombrie vom avea un nou sezon de 9 episoade, iar eu abia aștept să-l urmăresc cu sufletul la gură și să mă las vrăjită de un serial care demonstrează că uneori este bine să ne mai inspirăm din anii '80 atunci când prezentăm o poveste.

Date tehnice:
Titlu original: Stranger Things
Ţara de origine: Statele Unite ale Americii
Difuzare: 2016 - prezent pe Netflix
Nr. de sezoane: 1
Nr. de episoade: 8
Durată episod: 42 - 55 de minute

Trailer:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...