duminică, 13 august 2017

Serialul de weekend - ”Fullmetal Alchemist: Brotherhood”


În cadrul seriei mele articole referitoare la seriale de pe blogul acesta am abordat numai ecranizări cu actori reali. M-am gândit că aș putea să scriu și despre diverse seriale animate occidentale sau asiatice pe care le-am vizionat cu drag, căci ar fi păcat să exclud adevărate comori animate. Relația mea cu anime-urile (seriale animate japoneze) este următoarea: dacă dau peste unul fain și mă conving să mă uit la el, e minunat, dar de obicei nu caut în mod activ anime-uri pe care să le văd. Auzisem de Fullmetal Alchemist datorită popularității manga-urilor (benzi desnate japoneze), dar până nu au insistat diverși prieteni să-l urmăresc, nu m-am atins de el. Și nici măcar n-am început cu seria originală din 2003, căci auzisem că nu este o adaptare care respectă manga. Majoritatea laudă în mod special această adaptare din 2009 a celor 27 de volume manga și pe bună dreptate, căci este fantastică.

În Fullmetal Alchemist: Brotherhood este prezentată o istorie alternativă a lumii, în care alchimia este una dintre cele mai practicate științe, practicanții acesteia având abilitatea, cu ajutorul unor simboluri denumite Cercuri de Transmutație, să creeze aproape orice își doresc. Însă, când fac aceasta, ei trebuie să ofere în schimb ceva de valoare egală, în concordanță cu Legea Schimbului Echivalent. Singurele lucruri interzise alchimiștilor să transmuteze sunt oamenii și aurul. Nu a existat nicio transmutare umană încununată cu succes, căci cei care încearcă aceasta realizează un tabu și astfel riscă să piardă o parte din corpul lor, rezultatul procesului fiind o creatură inumană oribilă.

Protagoniștii acestui serial animat sunt Edward și Alphonse Elric, doi frați crescuți de mama lor într-un sătuc din țara Amestris. Abandonați de tatăl lor, un reputat alchimist, încă de când erau mici, băieții și-au demonstrat talentul într-ale alchimiei și au început s-o studieze în special după moartea mamei lor. Dorindu-și s-o readucă la viață prin intermediul acesteia, Edward și Al realizează un tabu care le va schimba viața pentru totdeauna: își pierd parțial sau total corpurile. Povestea celor doi este complicată și de-a lungul episoadelor avem timp s-o descâlcim, dar e destul de dificil s-o povestesc în cuvinte puține, așadar mă voi opri aici din a explica subiectul anime-ului. 

Am început să urmăresc Fullmetal Alchemist: Brotherhood fără să știu prea multe despre subiect și cred că așa este cel mai bine să procedeze oricine. Dragostea frățească dintre Edward și Al, felul în care reușesc să-și urmeze țelul de a-și recăpăta corpurile, oamenii pe care îi întâlnesc de-a lungul aventurilor lor și deciziile care schimbă destinul creează un tablou de o frumusețe animată cum rar întâlnim. Povestea este presărată de umor, acțiune și dragoste pentru oameni, dar tristețea, regretul și violența creează o realitate dură pentru eroii noștri. Au fost multe momente care m-au impresionat și îngrozit totodată, am rămas șocată de limitele pe care unele presonaje au fost gata să le încalce doar pentru a-și împlin visurile nebunești: când ființele umane se joacă de-a Dumnezeu, vor fi mereu consecințe nefaste.

Vă invit să-l urmăriți, să dați o șansă unui serial despre doi frați care încearcă să-și repare greșeala din trecut, animat absolut încântător și cu voci de excepție. Am urmărit anime-ul cu dublajul în engleză și am fost plăcut impresionată, toți actorii au făcut o treabă foarte bună. Îl recomand cu toată căldura și sper ă vă încânte și vouă mintea și să vă facă să vă puneți întrebări legate de cât sunteți în stare să luptați pentru dorințele voastre, dacă uneori nu e mai bine să renunțăm la ele pentru binele persoanelor dragi din jurul nostru.

Date tehnice:
Titlu original: Hagane no Renkinjutsushi: Furumetaru Arukemisuto
Ţara de origine: Japonia
Difuzare: 2009 - 2010 pe JNN (MBS, TBS), Animax
Nr. de episoade: 64
Durată episod: 24 - 30 de minute

Trailer:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...