duminică, 30 iulie 2017

Serialul de weekend - ”Westworld”


În ultimul an am luat o pauză de la vizionatul serialelor, parcă nimic nu mă determina să mă apuc de 10 sezoane a câte 24 de episoade. Sunt atâtea cărți de citit și atâtea filme de văzut, încât prefer să-mi ocup orele libere cu altceva. Cu alte cuvinte, căutam de ceva timp un serial care să mă țină cu sufletul la gură și care să nu aibă prea multe sezoane. Norocul meu că am dat peste un video pe Youtube care demonstra de ce Anthony Hopkins este un actor atât de bun. Acolo era prezentată o scenă dintr-un serial numit Westworld de care auzisem în treacăt, dar nu l-am urmărit niciodată. N-am avut nevoie decât de câteva minute ca să mă convingă să-i dau o șansă.

Pe scurt, Westworld este un parc de distracții cu tematică western, populat de androizi. Contra unei sume exorbitante, clienții parcului pot face orice în incinta acestuia, fără teama că roboții - gazdă nu vor fi de acord. Plin de mister, violență și personaje carismatice, serialul este un remake al filmului cu același nume din 1973 și are în rolurile principale pe Anthony Hopkins, care îl interpretează pe Dr. Robert Ford, fondatorul și directorul creativ al parcului, Evan Rachel Wood, în rolul lui Dolores Abernathy, cel mai vechi robot din Westworld, care descoperă într-o zi că întreaga ei viață este o minciună elaborată, și Ed Harris - Omul în Negru, unul dintre cei mai fideli clienți al parcului de distracții.

După ce am terminat de văzut ultimul episod al primului și, momentan, singurul sezon din Westworld a trebuit să reiau mintal toate firele poveștii și să le pun într-o lumină nouă. În esența lui, serialul ridică întrebări filosofice în legătură cu moralitatea și etica umană, inteligența artificială și limitele pe care o persoană este dispusă să le atingă. Cu cât știi mai puține despre poveste, cu atât te vor șoca detaliile pe care fiecare episod în parte le dezvăluie. Anthony Hopkins este excelent în rolul său de fondator al Westworld, aducând un pic cu un antierou care nu se dă în lături de la nimic pentru a-și proteja prețioasele sale creații de răutatea oamenilor.

Nu e de mirare că primul episod din Westworld a bătut recordul pentru cea mai vizionată premieră a postului HBO, iar laudele criticilor și succesul pe care l-a avut în rândul telespectatorilor e binemeritat. Cu o cinematografie spectaculoasă, o poveste antrenantă, soundtrack excelent și actori de clasa întâi, Westworld este o bijuterie de serial care îndrăznește să pună întrebări grele despre viață și se străduiește să răspundă la ele cât mai sincer cu putință. Aștept cu nerăbdare următorul sezon!

Date tehnice:
Titlu original: Westworld
Ţara de origine: Statele Unite ale Americii
Difuzare: 2016 - prezent pe HBO
Nr. de sezoane: 1
Nr. de episoade: 10
Durată episod: 57 - 91 de minute

Trailer:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...