vineri, 17 ianuarie 2014

Decizii, decizii


Bunica mea obișnuiește să spună că viața este suma alegerilor pe care noi le facem clipă de clipă. Știu că asta sună a stereotip în toată regula, dar se zice că înțelepciunea vine odată cu vârsta și ținând cont de cei 70 de ani de viață ai ei și un Război Mondial trăit în copilărie, tind să îi dau dreptate. 

Niciodată nu mi-a fost mai clar ca acum că deciziile pe care le luăm ne afectează într-o măsură mai mare sau mai mică întreaga viață pe care o ducem zilnic. Ne este practic imposibil să ne gândim la toate repercusiunile unui simplu Da, vreau să mănânc prăjitura aia sau Nu cred că pot să mai merg la munte în acest week-end. De fapt, dacă dorim să devenim niște persoane paranoice și care analizează totul la extrem putem încerca să observăm toate implicațiile acțiunilor noastre cotidiene și să ne luăm cu mâinile de cap disperați, spunând clar și răspicat că trăim într-o lume nebună de tot. Însă nu aceasta e maniera în care trebuie să procedăm. Ba dimpotrivă. Alegerile noastre nu trebuiesc regretate, în special dacă sunt dureroase, deoarece maturizarea implică acceptarea realității așa cum este ea și primul pas este conștientizarea ei până în cele mai mici detalii.

Uneori trebuie să ne lăsăm purtați de val, să trăim clipa prezentă la maximum și să ne bucurăm de orice lucru mărunt, cum ar fi vremea frumoasă de afară, un bilet de cinema la filmul pe care doreai să îl vezi de ceva timp sau chiar faptul că poți servi cina alături de familie. Puterea noastră decizională constă în însăși alegerea de a fi fericiți. Tocmai de aceea oamenii vin și pleacă din viața noastră, lurcurile se pierd sau o sumă de bani apare tocmai la momentul potrivit. Dacă noi suntem focusați de ideea unei fericiri depline, o viață plină de iubire și realizări atunci exact asta vom trăi într-un viitor apropiat. 

Concluzia este că nu trebuie să ne întristăm că ni s-a rupt tricoul preferat și să ne mustrăm că dacă n-am fi ales să ne jucăm cu pisica nu s-ar fi întâmplat acest lucru. Probabil că nu am fi mers după aceea la cumpărături pentru ca să găsim redurere de 50% la toate tricourile din magazin. Trebuie să păstrăm o perspectivă pozitivă asupra vieții noastre și să eliminăm negativitatea pentru a putea lăsa fericirea și lucrurile bune să pătrundă în viața noastră. Alegeți să fiți fericiți si nu veți regreta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...