sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Zona Peninsulară din Constanţa, sub "asediul" reamenajărilor


Durata proiectului: 11 mai 2012 - 10 noiembrie 2014

Drumul până la Poarta 1 cu autobuzul 2 al firmei RATC este presărat cu gropi datorate sistemului de canalizare în plină reconstrucţie. Însă toate acestea pălesc în faţa şantierului care este Zona Penisnulară a Constanţei, aflată în proces de restaurare.

Faleza de la Cazino este accesibilă pietonal pentru promenadă, însă există porţiuni blocate, precum cea din faţa restaurantului Vraja mării. Un grilaj de fier opreşte trecerea, iar un anunţ al firmei ABC VAL CONSTRUCŢII MONTAJ anunţă că este un şantier în lucru. 


Planul de reabilitare al proiectului realizat de S.C. EXPERT PROIECT 2002 SRL este afişat pe un panou aflat lângă scările ce duc spre intrarea în restaurant. Acesta prezintă modelele decorative ale coloanelor, băncilor şi foişoarelor ce vor fi amplasate pe faleză.


În pofida lucrărilor de amenajare, lumea profită de vremea caldă de început de noiembrie şi se plimbă pe Bld. Elisabeta, paralele cu faleza în plină construcţie. D-na Ciufu L., o pensionară de 65 de ani, a ieşit alături de nepoţelul energic al dânsei, în vârstă de 4 ani: Cred că e mare păcat că nu te poţi plimba şi relaxa pe faleză fără să faci slalom printre gropi şi porţiuni blocate. Dar sunt sigură că la final va ieşi ceva foarte frumos, a declarat dânsa, zâmbind.

Porţiunea de faleză din faţa clădirii impunătoare şi paraginite a Cazinoului este şi ea accesibilă promenadei, iar un grup de cântăreţi ambulanţi de acordeon şi vioară oferă coloana sonoră pentru filmarea pe care o realizează un cuplu de tineri căsătoriţi. În zona statuii lui Mihai Eminescu şi a Veronicăi Micle oamenii se înghesuie să vadă marea şi să facă poze alături de cei dragi, sau încearcă să surprindă un instantaneu cu pescăruşii locali.

Mergând spre Piaţa Ovidiu, lumea îşi exprimă nemulţumire vocal în legătură cu praful alb şi înecăcios şi acccesul dificil spre statuia lui Ovidiu şi Muzeul de Istorie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu