vineri, 25 octombrie 2013

Serialul de weekend - ”Sherlock”
Am aflat de acest serial minunat prin toamna lui 2011, când a fost difuzat primul sezon de către postul de televiziune AXN. M-a atras ideea unui Sherlock Holmes ce trăieşte în Londra contemporană, a cărui stil vestimentar a determinat domnii englezi să cumpere trenciuri lungi, precum cele purtate de el, aşa că m-am gândit că merită să îi acord o şansă. Zis şi făcut.

Sherlock-ul celor de la BBC nu este boxerul glumeţ din versiunea hollywoodiană a lui Guy Ritchie şi nici detectivul de modă veche, cu pipă în colţul gurii, creat de Sir Arthur Conan Doyle. Acest Sherlock britanic, interpretat magistral de Benedict Cumberbatch, este un sociopat arogant complet funcţional, cu o sexualitate ambiguă, care are nevoie constantă de stimulare mentală şi căruia nu-i pasă de cei din jurul lui. Cu toate astea, el este extrem de electrizant şi seducător, iar modalitatea în care reuşeşte mereu să deducă orice despre cei din jurul lui te fac să rămâi într-o constantă surprindere. Sherlock Holmes locuieşte pe aceeaşi stradă londoneză Baker, la nr. 221B şi e coleg de cameră cu acelaşi doctor militar John Watson. Însă restul ţine de secolul XXI: Holmes foloseşte un smartphone pentru orice şi în loc de pipă apelează la mulţi plasturi cu nicotină, în vreme ce Watson (Martin Freeman) s-a rănit la picior în Afghanistan şi ţine un blog terapeutic (http://www.johnwatsonblog.co.uk/), în care povesteşte aventurile lor detectiviste.

Primul sezon amestecă detalii din mai multe scrieri ale lui Arthur Conan Doyle - "Un studiu în roşu" devine "Un studiu în roz", care este titlul primului episod - iar antagonistul Jim Moriarty apare la finalul episodului trei, încheind desfăşurarea acţiunii într-un cliffhanger desăvârşit. Al doilea sezon este şi mai bun, deoarece descoperim relaţia lui Sherlock cu hoaţa Irene Adler, dar şi presupusa moarte a lui, în urma înfruntării cu Moriarty. Filmările pentru sezoul trei s-au încheiat în septembrie, acesta urmând să fie difuzat în ianuarie 2014 în Marea Britanie.

Întreaga miniserie m-a determinat să îndrăgesc personajul Sherlock Holmes şi mai mult şi mă bucur că l-am descoperit pe Benedict Cumberbatch şi jocul lui actoricesc fascinant. Suspin mereu cu gândul la ochii lui albaştri şi la vocea gravă şi mătăsoasă. Este un narator extraordinar şi ascult cu plăcere recitările lui din poeţi englezi pe Youtube, dar şi reclamele la Jaguar la care a contribuit cu vocea.

Vă recomand acest serial cu multă căldură, deoarece va reuşi să vă încânte mintea şi sufletul cu personaje extrem de bine conturate şi cazuri dificile şi încurcate. Totodată, vă va determina să citiţi şi cărţile ce prezintă detectivul Sherlock Holmes şi întreaga lui carieră.

Date tehnice:
Titlu original: Sherlock
Producători: Mark Gatiss; Steven Moffat 
Ţara de origine: Marea Britanie
Difuzare: 2010 - prezent pe BBC
Nr. de sezoane: 2
Nr. de episoade: 6
Durată episod: 90 de minute

Trailer: 

4 comentarii:

 1. Of, Doamne, am sa te bat! Adica revii pe blog dupa 9 luni si nu spui nimic! Of, Patty, Patty...
  Mi-a fost asa de dor de post-urile tale! Bine ai revenit! Abia astept sa te citesc mai mult :D
  P.S.: Ai intrat la jurnalism! Stiam eu ca o sa reusesti. Sunt atat de incantata! Parca vine Craciunul :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am fost atât de ameţită datorită atâtor schimbări din ultima perioada încât am uitat să te anunţ. But I'm back in blaaack! :3

   Ștergere
 2. Dar despre un album de manele când scrii?

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...